Tjenester

Tjenester

Her finner du litt info om hva vi gjør, hvem tjenestene våre passer for, og litt informasjon om hva som ligger bak de forskjellige begrepene man gjerne finner i et tilbud.

Frifugl tilbyr tjenester tilknyttet publiseringsplattformen WordPress, som er distribuert under GNU General Public License og er fritt tilgjengelig for alle å bruke. Det betyr at hvis dine nettsider er laget i WordPress, så kan «ta dem med deg» hvis du ønsker å bytte hosting-partner nå eller i fremtiden.

For selv om programvaren er gratis så trenger den «et sted å bo», noen som holder den oppdatert og sikker, og som hjelper deg når du har behov for assistanse.

Vi hjelper private, bedrifter og organisasjoner som har nok med egen kjernevirksomhet og ønsker en partner for drift, support og vedlikehold av nettløsningen sin. 

Design

Med design så mener vi den grafiske formen sidene har, og hvordan denne brukes for å fremme ditt budskap eller selge dine varer og tjenester. Har du allerede en logo og en grafisk profil så integreres dette i designet.

Vi leverer design som tilpasser seg mange enheter og skjermstørrelser, og benytter overveiende HTML og CSS når vi produserer, slik at vi ikke kaster bort tid på å sette opp hver enkelt mal som et statisk visuelt objekt under arbeidet.

Vi benytter grafikk for å indikere en kreativ retning (farge, tekstur og typografi), for å skape «atmosfærer» som du som kunde er komfortabel med.

Du vil få mange muligheter til å gjennomgå vårt arbeid og gi tilbakemelding for å sikre at resultatet er noe du vil bli fornøyd med.

Under arbeidet med design vil vi holde regelmessig kontakt via telefon eller epost.

Innhold

Om ikke annet er spesielt avtalt, så skal all tekst og øvrig innhold produseres av kunden selv. Ønsker kunden av vi skal være behjelpelig med å produsere innhold for løsningen, så vil dette være spesifisert i et tilbud.

Når vi utvikler en helt ny løsning for en kunde, så er det vanlig at vi hjelper til med den produksjon og publisering som kreves for å få sidene klare for lansering.

Dette kan være oppgaver som å bygge sidestrukturen, sette opp menyer og forside/inngangssider, og tilrette løsningen med de funksjoner som den enkelte kunde ønsker seg.

Grafikk og fotografier

For å gi en hjemmesider et personlig preg, er bruk av egne fotografier eller bilder fra lokalmiljøet et kjent virkemiddel. Skal du selge eller leie ut et produkt er det kanskje en god idé å bruke en profesjonell fotograf.

For mindre budsjetter kan det være en løsning å kjøpe de illustrasjonene man trenger, eller finne egnede bilder i gratis arkiver.

Bruk av bilder og grafikk er underlagt lov om opphavsrett, og det er du eier av nettstedet som er ansvarlig for bilder og grafikk som benyttes er innenfor lovverket.

Alt vi leverer av grafikk er naturligvis klarert for bruk.

Bilder som ønskes brukt i produksjonen av en ny hjemmeside-løsning må leveres oss elektronisk i et høyoppløselig format, så det kan være en lurt å organisere dette på forhånd. 

Vi er behjelpelig med å finne illustrasjoner som passer de fleste budsjetter, og integrere dem i rammeverket for løsningen din. 

Nettlesere og kompabilitet

Nettlesertesting betyr å sikre at en persons opplevelse av et design skal være tilpasset funksjonene til en nettleser eller enhet.

Vi tester vårt arbeid i nåværende versjoner av store stasjonære nettlesere inkludert de som er laget av Apple (Safari), Google (Chrome), Microsoft (Edge), Mozilla Firefox og Opera.

Vi tester ikke visninger i andre, eldre nettlesere med mindre det foreligger en separat avtale om det. Hvis du trenger et forbedret design for en eldre nettleser, kan vi gi et eget estimat for det.

For å bruke verktøyene for redigering og administrasjon av nettstedet anbefaler vi Google Chrome.

Teknisk support/hjelp

Vi tilbyr teknisk support som en del av våre driftsavtaler. Hva som inngår i vil være definert i den enkelte kundes avtale, og kan variere fra kunde til kunde.

Vi tilbyr også bruksupport for WordPress og alle leverte utvidelser.

Supporthenvendelser håndteres via epost og telefon.

 

Så hvis du har et prosjekt du trenger hjelp med, ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi ser gjerne på prosjektet ditt og leverer et greit og forståelig tilbud sammen med vårt løsningsforslag.